Metallgatan 7
271 39, YSTAD
Kontakta oss
Syd Buss AB

Skolbuss

Skolbuss

Sydbuss AB får år efter år det stora och givande ansvaret att transportera skolbarn i sydskånska kommuner mellan hem och skola. Detta ansvar tar vi oss an med glädje, inget känns viktigare och skoltransporten känns som hjärtat i hela vår organisation. Av denna anledning känns det oerhört viktigt att vår busspark är i toppskick året om.

Folk som reser idag är medvetna människor och ingen samhällsgrupp är så beskyddad som barnen – precis som det ska vara. Såväl föräldrar som skola och samhället i stort sätter mycket höga krav på skolbussarna och deras chaufförer och som ett bussföretag som kör skolbarn på daglig basis är vi ständigt granskade under lupp. Hittills har allt fungerat utmärkt och om vi får önska så får vi fortsätta att köra skolbarn till och från skolan även framöver. Vi älskar denna uppgift som känns som vår allra viktigaste.

Säkerhet

När vi kör skolbarn så har vi krav på att barnen använder sina bälten, detta upplyser busschauffören om och så länge barnen sitter obältade rör sig inte bussen en meter. Inget är viktigare än maximerad säkerhet när barn körs runt i trafiken och därför kvalitetssäkrar vi alla våra skolbusschaufförer noggrant innan de sätts i tjänst. Vi har dessutom alkolås på alla bussar så att ingen berusad människa någonsin skulle kunna köra dem.

Skolbusslinjer och tidtabeller

Vill du veta mer om Sydbuss AB:s skolbussverksamhet, våra skolbusslinjer och kolla tidtabellerna så kan du besöka vår hemsida www.sydbuss.se och gå in under fliken «Skolbuss». Alla tidtabeller och viktiga regler finns där att ladda ner i PDF-format.